Tzatziki

Hjemmelaget tzatziki med smak av sommer.

Om du er som meg og lengter tilbake til sommer, solfylte dager rundt Middelhavet, og synes høsten kom litt for fort… da er dette en god idé! ☀️🍃

Tzatziki brukes mye som dressing i Hellas og Tyrkia. Det er godt til grillmat, kylling, laks og fiskekaker, men også som dipp til brød og ulike grønnsaker.

Tzatziki med sitron, hvitløk, olivenolje pyntet med basilikumblader

Smakfull, enkel og god hjemmelaget dressing. 


Sunt, proteinrikt og enkelt å lage selv 💯👩🏼‍🍳🥒


Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1-1,5 agurk

  • 1/2 ts salt

  • 4 båter hvitløk

  • 3 dl gresk yoghurt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ts olivenolje

  • Sitron


Fremgangsmåte:

  1. Riv agurk på et grovt rivjern og ha den over i en sil. Strø på salt, og la den stå på benken til vannet har rent av seg (gjerne minst 30 min). Jo lenger den får stå og renne av seg, jo fastere blir tzatzikien.

  2. Finhakk hvitløk, og rør sammen agurk, hvitløk, yoghurt og olivenolje.

  3. Smak til med salt, pepper og gjerne litt sitron om ønskelig.

  4. La den stå noen timer i kjøleskapet før servering. Da får smakene satt seg, og dressingen smaker enda bedre!


Hjemmelaget tzatziki pyntet med sitron og basilikum

Tzatziki passer godt som tilbehør til grillmat, kylling, laks og fiskekaker, men også som dipp til brød og ulike grønnsaker.


Previous
Previous

Crunchy kikerter

Next
Next

Hjemmelaget TOMATSUPPE