Hjemmelaget TOMATSUPPE
Høst er tid for deilige supper! 🍁 🍅🥕👩🏼🍳
Det er også superenkelt å lage selv, helt fra bunnen av. Har du noen slitne grønnsaker liggende, er de også fine å bruke opp i en suppe.
Ingredienser til 4 porsjoner:
1 kg tomater (alternativt hermetiserte tomater)
1 gul løk
1 stor gulrot
2 stilker stangselleri
4 fedd hvitløk
1 rød chili (kan droppes, evt halveres)
1/2 liter grønnsakskraft (alternativt 1 buljongterning i vann)
140 gram tomatpuré
2-3 ss oregano eller basilikum (gjerne friske urter, men tørket krydder funker også fint)
Salt og pepper
Honning (alternativt Sukrin Gold eller sukker)
Nøytral olje til steking
NB! Husk at du kan bruke andre grønnsaker, og det er heller ikke nødvendig med alle de ulike grønnsakene for å få en god suppe. Ta det du har, og det du ønsker å få brukt opp.
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chili.
Ha litt olje i en kjele, og fres grønnsakene i noen minutter til løken blir blank.
Bland i tomatpuré, og stek videre.
Hakk opp tomatene i terninger, og ha de i gryta sammen med kraften og oregano/basilikum.
Kok opp, og la det hele småkoke i 20-30 min.
Kjør suppen jevn med en stavmikser til du får ønsket konsistens.
Smak til med salt, pepper og søtning til slutt.