Crunchy kikerter
Lyst på noe godt?
Om du craver noe, men er litt usikker på hva, synes jeg du skal teste crunchy kikerter! Det er sprøstekte kikerter med litt olje og masse deilig krydder! 🔥 Enkelt, næringsrikt og superdigg.
Kikerter er fulle av proteiner og fiber, og når de toppes med sunt fett i tillegg, blir dette en bra snack.
Spis de rett fra ovnen, eller bruk de som «krutonger» på en salat. Det høyner både metthet og næringsinnholdet, og fettet hjelper deg med bedre opptak av vitaminer og mineraler.
Funker veldig fint i stekeovnen, men har du en airfryer blir de enda litt mer crunchy!
Prøv da vel? 😋😋
Hva du trenger:
Kikerter
Olivenolje (1-2 ss til én boks kikerter)
Ønsket krydder (her kan du bruke det du liker, men selv har jeg brukt paprika, spisskummen, hvitløk og litt salt)
Fremgangsmåte:
Skyll kikertene i et dørslag
La de renne av og tørk med litt kjøkkenpapir
Ha kikertene over i en bolle, eller et stekebrett dekt med bakepapir
Ha olje og krydder over, og sørg for at alle kikertene blir godt dekket
Stekes i ovnen i ca 30 min på 200 grader (alle ovner er forskjellig, så prøvesmak underveis for se når de blir sprø - det kan være de trenger noen minutter til)
Snu på kikertene underveis
NB! Prosedyren er det samme i en airfryer, men steketiden halveres. Disse er stekt i airfryer, 200 grader i 13 min. Perfekt crunchy!