Tips til tapasbordet
Her kommer et lite tips til tapasbordet, eller enkel fingermat. Gjør det klart på forhånd om du skal ha gjester, og så er det bare å nyte!
Pinnene er enkle å lage, og smaker ekstra godt med en deilig dipp ved siden av. Her er det brukt aioli, men grønn pesto er også et godt alternativ.
Ingredienser:
Spekeskinke
Cantaloupe (annen melon fungerer også)
Soltørket tomat
Basilikum
Små kuler med mozzarella
Fremgangsmåte:
Start med å dele opp melon i passende biter. Sjekk at skinke og tomater også er i passende størrelse i forhold til pinnene du har. Når alt er klart er det bare å tre de på i ønsket rekkefølge, og dandere de over på et fat. Oppbevares i kjøleskap fram til servering.
Aioli
Kjøp aioli ferdig, lag den selv fra bunn, eller gjør en hjemmesnekret versjon av ferdigkjøpt majones (anbefaler Hellmann`s) og rør inn litt hakket hvitløk og fersk persille. Smak deg til underveis. Noen liker mye hvitløk, andre ikke.. Det kan uansett ikke gå feil!
Lag gjerne aiolien noen timer på forhånd. Da får smakene satt seg skikkelig.