Tips til tapasbordet

Her kommer et lite tips til tapasbordet, eller enkel fingermat. Gjør det klart på forhånd om du skal ha gjester, og så er det bare å nyte!


ferdiglaget pinner med spekeskinke, cantaloupe, mozzarella, soltørket tomat og basilikum

Pinnene er enkle å lage, og smaker ekstra godt med en deilig dipp ved siden av. Her er det brukt aioli, men grønn pesto er også et godt alternativ.


Ingredienser:

  • Spekeskinke

  • Cantaloupe (annen melon fungerer også)

  • Soltørket tomat

  • Basilikum

  • Små kuler med mozzarella


Fremgangsmåte:

Start med å dele opp melon i passende biter. Sjekk at skinke og tomater også er i passende størrelse i forhold til pinnene du har. Når alt er klart er det bare å tre de på i ønsket rekkefølge, og dandere de over på et fat. Oppbevares i kjøleskap fram til servering.


ferdiglaget pinner med aioli

Smakfullt og enkelt!

Her serveres pinnene med aioli, men grønn pesto er også et godt alternativ til dipp.


Aioli

Kjøp aioli ferdig, lag den selv fra bunn, eller gjør en hjemmesnekret versjon av ferdigkjøpt majones (anbefaler Hellmann`s) og rør inn litt hakket hvitløk og fersk persille. Smak deg til underveis. Noen liker mye hvitløk, andre ikke.. Det kan uansett ikke gå feil!

Lag gjerne aiolien noen timer på forhånd. Da får smakene satt seg skikkelig.


Allergivennlig

Pinnene er svært allergivennlige. De er naturlig fri for gluten, men ved melkeallergi bør mozzarellakulene utelates. Dropp aioli ved eggallergi - da er pesto et bedre valg.


Previous
Previous

Havrecookies med sjokolade

Next
Next

Bananvafler