Havrecookies med sjokolade
Hjemmelaget havrecookies er supert å lage om du har noen brune bananer liggende. Få ingredienser, kjapt å lage.. og jo brunere bananer, jo søtere, og desto bedre cookies!
Allergivennlig kjeks
Cookiesene er superenkle å lage, naturlig fri for gluten og kan også gjøres melkefri ved å velge melkefri sjokolade eller tilsette rosiner isteden.
Til 4 store eller 6 mindre cookies trenger du:
1 banan
2 dl havregryn (bruk glutenfri ved behov)
1/2 dl peanøttsmør
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
6 biter/ruter mørk sjokolade (bruk melkefri ved behov). Om du ikke har, eller ikke ønsker å bruke sjokolade er rosiner et godt alternativ (evt en kombinasjon av begge)
Maldonsalt
Fremgangsmåte:
Mos banan med en gaffel, stavmikser eller enkel kjøkkenmaskin.
Tilsett havregryn, peanøttsmør og kanel.
Finhakk sjokoladen og rør den (og/eller rosinene) inn i deigen.
Fordel deigen utover et stekebrett dekt med bakepapir (4 store eller 6 litt mindre cookies).
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 min.
Strø over litt maldonsalt når du tar de ut av ovnen.
Avkjøles på rist.
NB! Disse bør spises opp samme dag, da de ikke er særlig egnet for lagring.
Før steking
Fordel røren utover et stekebrett dekt med bakepapir. Røren er seig, så klapp de litt flate med en gaffel/skje og prøv å lag de så like som mulig.