Havrecookies med sjokolade
Hjemmelaget havrecookies er supert å lage om du har noen brune bananer liggende. Få ingredienser, kjapt å lage.. og jo brunere bananer, jo søtere, og desto bedre cookies!
Allergivennlig kjeks
Cookiesene er superenkle å lage, naturlig fri for gluten og kan også gjøres melkefri ved å velge melkefri sjokolade eller tilsette rosiner isteden.
Til 4 store eller 6 mindre cookies trenger du:
1 banan
2 dl havregryn (bruk glutenfri ved behov)
1/2 dl peanøttsmør
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
6 biter/ruter mørk sjokolade (bruk melkefri ved behov). Om du ikke har, eller ikke ønsker å bruke sjokolade er rosiner et godt alternativ (evt en kombinasjon av begge)
Maldonsalt
Fremgangsmåte:
Mos banan med en gaffel, stavmikser eller enkel kjøkkenmaskin.
Tilsett havregryn, peanøttsmør og kanel.
Finhakk sjokoladen og rør den (og/eller rosinene) inn i deigen.
Fordel deigen utover et stekebrett dekt med bakepapir (4 store eller 6 litt mindre cookies).
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 min.
Strø over litt maldonsalt når du tar de ut av ovnen.
Avkjøles på rist.
NB! Disse bør spises opp samme dag, da de ikke er særlig egnet for lagring.