Stir fried Morning Glory
..eller stekt spinat med chili og hvitløk 🔥🍃🌶️🌱🧄
I vinter var jeg i Thailand, og da fikk jeg helt dilla på denne retten. Gjerne som en forrett, eller ved siden for ekstra grønnsaker. Alle stedene laget den litt forskjellig, men grunnoppskriften er den samme, og det kan egentlig ikke gå feil! Råvarene består av spinat, chili og hvitløk.
Liker du hvitløk og litt spicy mat kommer du garantert til å like denne! Det tar deg 5 minutter, og er en enkel måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på. Verdt å prøve?
Ingredienser:
Fersk spinat
Rød chili
Hvitløk
Nøytral stekeolje
Soyasaus
Oystersaus
Soyabønnepaste (valgfritt, det går fint uten også)
Fremgangsmåte:
Finhakk chili og hvitløk.
Ha nøytral olje og litt vann i stekepannen/woken, og sørg for at pannen er skikkelig varm før du har oppi ingrediensene.
Stek grønnsakene kjapt (2 min) mens du smaker til med soyasaus, oystersaus og paste om du har (må antakelig kjøpes på en asiatisk matbutikk).
NB!
Mengde på chili og hvitløk velger du selv, men jeg anbefaler å ikke spare på hvitløken da det er den som gjør hele retten!😋🤤 Mengden saus avhenger av hvor mye spinat som stekes, men jeg tenker 1-2 ss av hver saus til en stor pose spinat er et godt utgangspunkt.