Hjemmelaget SPICY kjøttboller
..med chili, friske urter og lime! 🔥🌱🌶️
En kombinasjon som gir saftige og smakfulle kjøttboller. Anbefales på det sterkeste om du er glad i litt sterk mat.
Rene råvarer versus ultraprosessert mat
Ultraprosessert mat er i vinden som aldri før. Kjøttboller er en matvare som kan være minimalt prosessert, prosessert eller ultraprosessert - alt ettersom hva produsentene har puttet i de. Lager du de selv basert på rene råvarer unngår du alt av unødvendig sukker, salt, tilsetningsstoffer og konserveringsmidler (som det ofte er mye av i ultraprosessert mat). Kjøttboller er enkelt å lage selv, og tar heller ikke lang tid. Prøv da vel? :-)
Allergivennlige kjøttboller
Lager man maten selv er det også enklere å tilpasse maten til ulike allergier og intoleranser. Disse kjøttbollene er:
Glutenfri
Melkefri
Kan enkelt gjøres lav FODMAP (dropp løk og stek de feks i hvitløksolje isteden)
Ingredienser:
400 gram kjøttdeig (litt mer fett enn karbonadedeig = saftigere kjøttboller)
1 egg
1 ss potetmel (naturlig glutenfritt)
1 chili
1/2 - 1 løk (dropp denne ved lav FODMAP)
1 stor neve frisk koriander
Saften fra 1/2 lime
Salt/pepper
Fremgangsmåte:
Finhakk grønnsakene, og rør det hele sammen i en bolle sammen med kjøttet. Det enkleste er å bruke hendene.
Form kjøttbollene til ønsket størrelse.
Stek de i en stekepanne med litt olje eller smør (her er det brukt rapsolje). Bruk litt høy varme først så de får en fin stekeskorpe, snu de underveis og stek til de er gjennomstekt.
Serveringstips:
Lag en fyldig tomatsaus, spis kjøttbollene som de er, ha de til pasta eller potetstappe - alt etter hva du ønsker! Og nyt! 😄💯