Hjemmelaget SPICY kjøttboller

..med chili, friske urter og lime! 🔥🌱🌶️

En kombinasjon som gir saftige og smakfulle kjøttboller. Anbefales på det sterkeste om du er glad i litt sterk mat.

ferdigstekte kjøttboller mer koriander, chili og lime

Rene råvarer versus ultraprosessert mat

Ultraprosessert mat er i vinden som aldri før. Kjøttboller er en matvare som kan være minimalt prosessert, prosessert eller ultraprosessert - alt ettersom hva produsentene har puttet i de. Lager du de selv basert på rene råvarer unngår du alt av unødvendig sukker, salt, tilsetningsstoffer og konserveringsmidler (som det ofte er mye av i ultraprosessert mat). Kjøttboller er enkelt å lage selv, og tar heller ikke lang tid. Prøv da vel? :-)


Allergivennlige kjøttboller

Lager man maten selv er det også enklere å tilpasse maten til ulike allergier og intoleranser. Disse kjøttbollene er:

  • Glutenfri

  • Melkefri

  • Kan enkelt gjøres lav FODMAP (dropp løk og stek de feks i hvitløksolje isteden)


ferdigstekte kjøttboller mer koriander, chili og lime

Ingredienser:

  • 400 gram kjøttdeig (litt mer fett enn karbonadedeig = saftigere kjøttboller)

  • 1 egg

  • 1 ss potetmel (naturlig glutenfritt)

  • 1 chili

  • 1/2 - 1 løk (dropp denne ved lav FODMAP)

  • 1 stor neve frisk koriander

  • Saften fra 1/2 lime

  • Salt/pepper


Fremgangsmåte:

  1. Finhakk grønnsakene, og rør det hele sammen i en bolle sammen med kjøttet. Det enkleste er å bruke hendene.

  2. Form kjøttbollene til ønsket størrelse.

  3. Stek de i en stekepanne med litt olje eller smør (her er det brukt rapsolje). Bruk litt høy varme først så de får en fin stekeskorpe, snu de underveis og stek til de er gjennomstekt.


råvarene til kjøttbollene

Start med å hakke opp grønnsakene. Visp sammen egget, og ha alle ingrediensene over i en bolle og rør det hele sammen.

Det enkleste er å bruke hendene.


kjøttboller ferdig formet og klar for steking

Form kjøttbollene til ønsket størrelse.

Finn fram stekepannen med litt olje eller smør. Stek de først på litt høy varme. Dette gir de en fin stekeskorpe som sørger for at de ikke faller fra hverandre.

Skru ned temperaturen, og stek bollene til de er gjennomstekt.


Serveringstips:

Lag en fyldig tomatsaus, spis kjøttbollene som de er, ha de til pasta eller potetstappe - alt etter hva du ønsker! Og nyt! 😄💯


Previous
Previous

Stir fried Morning Glory

Next
Next

Enkel fingermat