Saftige proteinrundstykker

Det er ikke første gang jeg poster proteinrundstykker, men med noen enkle grep kan de gjøres både saftigere og mer næringstette - og det liker vi jo!

hjemmelaget proteinrundstykker

Rundstykkene er kjappe å lage, og svært allergivennlige. Hvis du ikke har prøvd, anbefaler jeg å sette av en liten halvtime og teste de ut!

1 rundstykke = 13 gram proteiner, og cirka 220 kalorier.


Til 6 rundstykker trenger du:

  • 2 egg

  • 2 dl cottage cheese (bruk laktosefri ved behov)

  • 200 gram havregryn (bruk glutenfri ved behov)

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt

  • 1 stor gulrot, raspet

  • 4 ss chiafrø (her kan du selvfølgelig også ha i andre typer frø om du ønsker det)


Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen egg og cottage cheese.

  2. Tilsett de andre ingrediensene og la det hele stå og svelle i et par minutter.

  3. Form rundstykkene, og fordel de utover et stekebrett med bakepapir i bunn.

  4. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter (følg med på slutten).

  5. Avkjøles på rist.


Oppbevares i kjøleskapet, men kan også fint fryses ned.


hjemmelaget proteinrundstykker toppet med sesamfrø

Previous
Previous

Bananvafler

Next
Next

Sommersalat