Saftige proteinrundstykker
Det er ikke første gang jeg poster proteinrundstykker, men med noen enkle grep kan de gjøres både saftigere og mer næringstette - og det liker vi jo!
Rundstykkene er kjappe å lage, og svært allergivennlige. Hvis du ikke har prøvd, anbefaler jeg å sette av en liten halvtime og teste de ut!
1 rundstykke = 13 gram proteiner, og cirka 220 kalorier.
Til 6 rundstykker trenger du:
2 egg
2 dl cottage cheese (bruk laktosefri ved behov)
200 gram havregryn (bruk glutenfri ved behov)
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 stor gulrot, raspet
4 ss chiafrø (her kan du selvfølgelig også ha i andre typer frø om du ønsker det)
Fremgangsmåte:
Rør sammen egg og cottage cheese.
Tilsett de andre ingrediensene og la det hele stå og svelle i et par minutter.
Form rundstykkene, og fordel de utover et stekebrett med bakepapir i bunn.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter (følg med på slutten).
Avkjøles på rist.
Oppbevares i kjøleskapet, men kan også fint fryses ned.