Rødbetetoast

Rødbeter er fulle av antioksidanter, kostfiber og næringsstoffer - og er ypperlig å bruke som pålegg! Lager du grønnsakspålegget selv, har du også kontroll på råvarene og unngår mange av tilsetningsstoffene som ofte går igjen blant ferdigproduktene. Sunt, godt, fargerikt og rimelig enkelt! 😉🍃

påsmurte brødskiver med rødbetedipp, sukkererter, agurk og sesamfrø

Til noen deilige skiver med rødbetetoast trenger du:

  • Brødskiver (gjerne surdeigsbrød eller annet grovt brød)

  • Rødbetedipp*

  • Sukkererter

  • Agurk

  • Sesamfrø


*Til en stor bolle med rødbetedipp trenger du:

  • 2,5 dl usaltede cashewnøtter (bløtlagt over natten)

  • 0,5-1 dl solsikkefrø (bløtlagt over natten)

  • 2,5 ss balsamico eddik

  • 1 klype havsalt

  • 2 ss olivenolje

  • 3-4 små rødbeter (kokt)


Fremgangsmåte:

  1. Start med å bløtlegge frø og nøtter.

  2. Kok rødbetene (kokes med skallet på for å bevare farge og næringsstoffer). Koketiden avhenger av størrelsen på rødbetene, men ca 1-2 timer - til de er myke.

  3. Rens rødbetene, og mos de med en stavmikser. Ha i resten av ingrediensene, og kjør det hele sammen til en kremete konsistens. 

  4. Ha dippen over i en bolle, og nyt!


ferdigsmurte rødbetetoast med sukketter, agurk og sesamfrø på en benkeplate

Tips!

Lag gjerne en stor porsjon med dipp når du først er i gang. Den holder seg fint i kjøleskapet i 7-10 dager, og kan brukes til både pålegg og grønnsaksdipp.


Previous
Previous

Spicy gulrotsuppe

Next
Next

Rødbetedipp