Rødbetetoast
Rødbeter er fulle av antioksidanter, kostfiber og næringsstoffer - og er ypperlig å bruke som pålegg! Lager du grønnsakspålegget selv, har du også kontroll på råvarene og unngår mange av tilsetningsstoffene som ofte går igjen blant ferdigproduktene. Sunt, godt, fargerikt og rimelig enkelt! 😉🍃
Til noen deilige skiver med rødbetetoast trenger du:
Brødskiver (gjerne surdeigsbrød eller annet grovt brød)
Rødbetedipp*
Sukkererter
Agurk
Sesamfrø
*Til en stor bolle med rødbetedipp trenger du:
2,5 dl usaltede cashewnøtter (bløtlagt over natten)
0,5-1 dl solsikkefrø (bløtlagt over natten)
2,5 ss balsamico eddik
1 klype havsalt
2 ss olivenolje
3-4 små rødbeter (kokt)
Fremgangsmåte:
Start med å bløtlegge frø og nøtter.
Kok rødbetene (kokes med skallet på for å bevare farge og næringsstoffer). Koketiden avhenger av størrelsen på rødbetene, men ca 1-2 timer - til de er myke.
Rens rødbetene, og mos de med en stavmikser. Ha i resten av ingrediensene, og kjør det hele sammen til en kremete konsistens.
Ha dippen over i en bolle, og nyt!