Spicy gulrotsuppe

Denne gulrotsuppen er både sterk og syrlig. Toppet med koriander, chili og appelsin er den helt nydelig på kalde høstdager! 

skål med ferdiglaget gulrotsuppe toppet med fersk koriander, chilibiter og en skive appelsin

Til 2 store eller 4 små skåler trenger du:

  • 350 gr gulrøtter

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss revet ingefær

  • 1 stk rød chili (halver denne om du ikke ønsker en fullt så sterk suppe)

  • 3 dl appelsinsaft (gjerne ferskpressede appelsiner/klementiner, men juice fungerer også)

  • 5 dl grønnsakskraft/buljong

  • Olivenolje til steking

  • Salt/pepper


Fremgangsmåte:

  1. Hakk gulrøtter, løk, hvitløk, ingefær og chili i biter. Forstek grønnsakene i litt olivenolje. 

  2. Bland i væske. Kok opp, og la det hele småkoke i ca 20 min (til gulrøttene er blitt myke).

  3. Bruk en stavmikser og kjør grønnsaken sammen til en fin suppekonsistens. 

  4. Smak til med salt og pepper. 


Topping:

Topp gjerne suppen med chili, koriander og en liten skive appelsin. Serveres alene, eller sammen med deilig brød eller rundstykker. For ekstra proteiner; tilsett gjerne linser, kikerter eller bønner i suppen.


gulrotsuppe i en hvit skål toppet med koriander, chili og appelsin

Tips!

Et dryss med frisk koriander på toppen løfter virkelig suppen et ekstra hakk eller tre!


Previous
Previous

Brente hasselnøtter

Next
Next

Rødbetetoast