Spicy gulrotsuppe
Denne gulrotsuppen er både sterk og syrlig. Toppet med koriander, chili og appelsin er den helt nydelig på kalde høstdager!
Til 2 store eller 4 små skåler trenger du:
350 gr gulrøtter
1 stk gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
1 stk rød chili (halver denne om du ikke ønsker en fullt så sterk suppe)
3 dl appelsinsaft (gjerne ferskpressede appelsiner/klementiner, men juice fungerer også)
5 dl grønnsakskraft/buljong
Olivenolje til steking
Salt/pepper
Fremgangsmåte:
Hakk gulrøtter, løk, hvitløk, ingefær og chili i biter. Forstek grønnsakene i litt olivenolje.
Bland i væske. Kok opp, og la det hele småkoke i ca 20 min (til gulrøttene er blitt myke).
Bruk en stavmikser og kjør grønnsaken sammen til en fin suppekonsistens.
Smak til med salt og pepper.
Topping:
Topp gjerne suppen med chili, koriander og en liten skive appelsin. Serveres alene, eller sammen med deilig brød eller rundstykker. For ekstra proteiner; tilsett gjerne linser, kikerter eller bønner i suppen.