Rødbetedipp

Om du er glad i rødbeter, kommer du til å elske denne dippen!

Den minner litt om rødbetehummus (minus kikerter), og kan brukes både som pålegg, dipp til grønnsaker, som tilbehør til salater eller som et fargerikt tilskudd på tapasbordet.

ferdiglaget rødbetedipp i en hvit skål pyntet med ristede pinjekjerner, olivenolje, sitronmelisse og spiselige stemorsblomster

Rødbete er en super grønnsak som er full av antioksidanter, kostfiber og næringsstoffer - så dette er en dipp du kan spise masse av (med god samvittighet)! 😋😄

Den krever litt forberedelser ved at cashewnøtter og solsikkefrø bør ligge i vann over natten (eller i det minste noen timer) før  dippen røres sammen. Men bortsett fra det - og at rødbetene trenger litt koketid, går dette veldig raskt og enkelt! 👩🏼‍🍳


Til en stor bolle med dipp:

  • 2,5 dl usaltede cashewnøtter (bløtlagt over natten)

  • 0,5-1 dl solsikkefrø (bløtlagt over natten)

  • 2,5 ss balsamico eddik

  • 1 klype havsalt

  • 2 ss olivenolje

  • 3-4 små rødbeter (kokt)


Fremgangsmåte:

  1. Start med å bløtlegge frø og nøtter.

  2. Kok rødbetene (kokes med skallet på for å bevare farge og næringsstoffer). Koketiden avhenger av størrelsen på rødbetene, men ca 1-2 timer - til de er myke.

  3. Rens rødbetene, og mos de med en stavmikser. Ha i resten av ingrediensene, og kjør det hele til en kremete konsistens. 

  4. Ha dippen over i en bolle, hell over litt olivenolje og pynt gjerne med ristede pinjekjerner til slutt.


ferdiglaget rødbetedipp i en hvit skål pyntet med ristede pinjekjerner, olivenolje, sitronmelisse og spiselige stemorsblomster

Topping:

Ristede pinjekjerner, olivenolje, sitronmelisse og spiselige stemorsblomster.


Previous
Previous

Rødbetetoast

Next
Next

Chili sin carne