Proteinrike rundstykker

Proteinrike rundstykker på 1-2-3!


Dette er helt klart mine favorittrundstykker om dagen! Kjappe å lage, gode på smak og næringsrike. I tillegg er de naturlig glutenfri - og kan dermed også nytes av de med cøliaki eller glutenintoleranse. Rundstykkene inneholder ikke gjær, og trenger derfor ikke å heve. Og det gjør jo det hele mye enklere! ;-)


5 rundstykker på et bakepapir på et trebord hvor det ene rundstykket er delt i to

Til 5-6 stk trenger du:

  • 2 egg

  • 200 gram cottage cheese

  • 200 gram havregryn (glutenfri ved behov)

  • 1 ts bakepulver

  • 1/2 ts salt


Fremgangsmåte:

  1. Rør sammen egg og cottage cheese. Tilsett tørrvarene, og la det hele stå å svelle i 10 minutter.

  2. Form rundstykkene, strø over havregryn eller sesamfrø til pynt (om ønskelig).

  3. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 - 20 minutter (følg med på slutten).

  4. Avkjøles på rist.


Oppbevares i kjøleskap, men kan også fint fryses ned!


Previous
Previous

Lakseburger med mangosalat og guacamole

Next
Next

Vannmelonsalat