Proteinrike rundstykker
Proteinrike rundstykker på 1-2-3!
Dette er helt klart mine favorittrundstykker om dagen! Kjappe å lage, gode på smak og næringsrike. I tillegg er de naturlig glutenfri - og kan dermed også nytes av de med cøliaki eller glutenintoleranse. Rundstykkene inneholder ikke gjær, og trenger derfor ikke å heve. Og det gjør jo det hele mye enklere! ;-)
Til 5-6 stk trenger du:
2 egg
200 gram cottage cheese
200 gram havregryn (glutenfri ved behov)
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
Rør sammen egg og cottage cheese. Tilsett tørrvarene, og la det hele stå å svelle i 10 minutter.
Form rundstykkene, strø over havregryn eller sesamfrø til pynt (om ønskelig).
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 - 20 minutter (følg med på slutten).
Avkjøles på rist.
Oppbevares i kjøleskap, men kan også fint fryses ned!