Lakseburger med mangosalat og guacamole
Med en fiskeburger bestående av mangosalat, ruccola og guacamole er du garantert en vellykket laksemiddag!
Enkelt å lage, og himmelsk godt!
Laks
Her er det brukt Salma lakseburger, men vanlig laksefilét fungerer like godt! Burgerne stekes i 2-3 min på hver side på middels varme i stekepannen. Trekk stekepannen til side, og la fisken hvile noen minutter før du danderer burgeren.
Salma sin lakseburger er ferdig krydret. Bruker du ren laksefilét kan du krydre med litt salt/pepper (eller annet ønsket krydder) før steking.
Brød
Her er det brukt hjemmelaget burgerbrød (som også er naturlig glutenfri), men vanlig hamburgerbrød eller pitabrød fungerer såklart også!
Ønsker du å sjekke ut disse burgerbrødene nærmere - se egen oppskrift her; “proteinrike rundstykker”. Oppskriften er den samme, men istedenfor å lage 5 rundstykker, gjorde jeg de litt større og laget 3 burgerbrød isteden.
Mangosalat
1 mango
1/2-1 rød chili (kommer an på hvor sterk du ønsker den)
1/2 rødløk
1-2 vårløk
1-2 never frisk koriander
1 lime (saften)
Hakk opp råvarene i mindre biter, bland de sammen og skvis saften av lime over.
Guacamole
1-2 avokado
1-2 never frisk koriander
1 lime (saften)
Salt/pepper
Her kan du fint bare bruke en gaffel for å mose avokadoen til en kremaktig konsistens. Smak til med lime, koriander, salt og pepper underveis.
Dander burgeren med ruccola i bunn, guacamole, laks og mangosalat.
Og SÅ er det bare å nyte! :-)