Lakseburger med mangosalat og guacamole

Med en fiskeburger bestående av mangosalat, ruccola og guacamole er du garantert en vellykket laksemiddag!

Enkelt å lage, og himmelsk godt!

lakseburger bestående av hamburgerbrød, ruccola, guacemole, laks og mangosalat på et fat

Laks

Her er det brukt Salma lakseburger, men vanlig laksefilét fungerer like godt! Burgerne stekes i 2-3 min på hver side på middels varme i stekepannen. Trekk stekepannen til side, og la fisken hvile noen minutter før du danderer burgeren.

Salma sin lakseburger er ferdig krydret. Bruker du ren laksefilét kan du krydre med litt salt/pepper (eller annet ønsket krydder) før steking.


Brød

Her er det brukt hjemmelaget burgerbrød (som også er naturlig glutenfri), men vanlig hamburgerbrød eller pitabrød fungerer såklart også!

Ønsker du å sjekke ut disse burgerbrødene nærmere - se egen oppskrift her; “proteinrike rundstykker”. Oppskriften er den samme, men istedenfor å lage 5 rundstykker, gjorde jeg de litt større og laget 3 burgerbrød isteden.


Mangosalat

1 mango

1/2-1 rød chili (kommer an på hvor sterk du ønsker den)

1/2 rødløk

1-2 vårløk

1-2 never frisk koriander

1 lime (saften)

Hakk opp råvarene i mindre biter, bland de sammen og skvis saften av lime over.


Guacamole

1-2 avokado

1-2 never frisk koriander

1 lime (saften)

Salt/pepper

Her kan du fint bare bruke en gaffel for å mose avokadoen til en kremaktig konsistens. Smak til med lime, koriander, salt og pepper underveis.


lakseburger dandert på et fat hvor toppen av burgerbrødet ligger på siden

Dander burgeren med ruccola i bunn, guacamole, laks og mangosalat.

Og SÅ er det bare å nyte! :-)


Previous
Previous

Ferske vårruller med kylling og peanøttdipp

Next
Next

Proteinrike rundstykker