Ferske vårruller med kylling og peanøttdipp
Rispapirnudler fylt med saftig kyllingfilét og masse grønnsaker. Utrolig godt, og perfekt på varme sommerdager! De holder seg ferske et par dager i kjøleskapet, så disse kan du fint lage klart på forhånd og imponere gjestene med når de kommer.
Ferske vårruller (eller sommerruller) kan fylles med det meste - alt etter smak og behag. Om du ønsker en vegetarutgave går det helt fint å droppe kyllingen, og bare fylle de med digge grønnsaker. Men det som ikke anbefales, er å droppe den spicy peanøttdippen! ;-)
Disse rullene er fylt med:
Kyllngfilét (stekt i olje, og krydret med salt og peppermiks)
Salatmiks (bestående av grønnkål, rødkål, hodekål og rødbeter)
Gulrøtter
Mango
Rødløk
Rød chili
Frisk koriander
Ferdigkokte glassnudler
Fremgangsmåte:
Start med å dele kyllingen i strimler og stek den i pannen med ønsket krydder.
Grønnsakene vaskes og kuttes i strimler (det er best å ha alt kuttet og ferdig før du begynner å dandere rullene).
Kok glassnudlene etter anvisning på pakken.
Ha varmt vann i en dyp tallerken/ildfast form, og dypp et og et rispapir ned i vannet i noen sekunder (til det blir mykt).
Ta ut rispapiret, legg det på et brett og fyll det med kylling og grønnsaker før du ruller det hele sammen. OBS! Det er viktig å ikke fylle de for mye, da det fort blir vanskelig å rulle de pent sammen..
Vårrullene kan serveres som de er, eller deles i to på midten som på bildet her.
Spicy peanøttdipp (til 2-3 personer):
2 hvitløksfedd
1-2 cm ingefær
1/2-1 rød chili (kommer an på hvor sterk du ønsker den)
2 ss soyasaus
0,5 ss riseddik
2 ss peanøttsmør
0,5 ss agavesirup/honning
Ca 0,5 dl vann
Fremgangsmåte på dippen:
Finhakk hvitløk, ingefær og chili.
Fres de i en stekepanne sammen med litt olje.
Bland sammen de andre ingrediensene, og ha det i pannen sammen med grønnsakene.
Rør det hele sammen på svak varme, og spe ut med vann til du får ønsket konsistens.
Ha dippen i passende skåler, og pynt gjerne med peanøtter og frisk koriander til slutt!