Kyllingsatay

Marinerte kyllingspyd med asiatisk salat, peanøttsaus og quinoa.

En supergod kombo med herlige smaker - som også gjør seg veldig godt på grillen!

ferdigstekte kyllingspyd på et fat med quinoa og salat

Kyllingmarinade (til ca 500 gram kylling/10 grillspyd)

  • 1/2 dl olivenolje

  • 2 ss soyasaus (glutenfri ved behov)

  • 1 lime (saften)

  • Pepper

  • Havsalt (spares til slutt når spydene er ferdigstekt)


Fremgangsmåte kyllingspyd:

  1. Start med å bløtlegge spydene i vann.

  2. Tre kyllingbiter på spydene (gjerne med litt mellomrom så det er lettere å få kyllingen gjennomstekt).

  3. Rør sammen marinaden.

  4. Smør marinaden over kyllingen (la gjerne spydene ligge å trekke litt i marinaden før de stekes).

  5. Stek spydene i pannen eller på grillen til kyllingen er gjennomstekt (noen minutter på hver side).

  6. Strø litt havsalt over til slutt når de er ferdigstekt (ved å gjøre dette til slutt unngår du at kyllingen blir tørr).


rå kyllingspyd som er marinert og klare for steking

Asiatisk salat (til 2-3 personer):

  • 1/2 agurk

  • 1 rød chili

  • 1 rødløk

  • 1 bunt frisk koriander

  • 1 dl riseddik

  • 1 ss honning

  • En klype salt

Hakk opp agurk, chili og løk i passende biter. Rør sammen eddik, honning, salt og hell over grønnsakene. Rør inn koriander til slutt. Så friskt og godt!


Peanøttsaus (til 2-3 personer):

  • 2 hvitløksfedd

  • 1-2 cm ingefær

  • 1/2-1 rød chili

  • 2 ss soyasaus (glutenfri ved behov)

  • 0,5 ss riseddik

  • 2 ss peanøttsmør

  • 0,5 ss agavesirup/honning

  • Cirka 0,5 dl vann


Fremgangsmåte på sausen:

  1. Finhakk hvitløk, ingefær og chili.

  2. Fres grønnsakene i en stekepanne sammen med litt olje.

  3. Bland sammen de andre ingrediensene, og ha det i pannen sammen med grønnsakene.

  4. Rør det hele sammen på svak varme, og spe ut med vann til du får ønsket konsistens.

  5. Ha susen i en skål, og pynt gjerne med peanøtter og koriander på toppen!


peanøttsaus i en skål toppet med peanøtter og frisk koriander

Tips!

Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares i kjøleskapet. Varm den kjapt i en kjele/stekepanne før servering. Den er også god kald som dressing på ulike salater, så lag gjerne mye når du først er i gang.

Bon appétit!


Previous
Previous

Sunne blåbærmuffins

Next
Next

Ferske vårruller med kylling og peanøttdipp