Kyllingsatay
Marinerte kyllingspyd med asiatisk salat, peanøttsaus og quinoa.
En supergod kombo med herlige smaker - som også gjør seg veldig godt på grillen!
Kyllingmarinade (til ca 500 gram kylling/10 grillspyd)
1/2 dl olivenolje
2 ss soyasaus (glutenfri ved behov)
1 lime (saften)
Pepper
Havsalt (spares til slutt når spydene er ferdigstekt)
Fremgangsmåte kyllingspyd:
Start med å bløtlegge spydene i vann.
Tre kyllingbiter på spydene (gjerne med litt mellomrom så det er lettere å få kyllingen gjennomstekt).
Rør sammen marinaden.
Smør marinaden over kyllingen (la gjerne spydene ligge å trekke litt i marinaden før de stekes).
Stek spydene i pannen eller på grillen til kyllingen er gjennomstekt (noen minutter på hver side).
Strø litt havsalt over til slutt når de er ferdigstekt (ved å gjøre dette til slutt unngår du at kyllingen blir tørr).
Asiatisk salat (til 2-3 personer):
1/2 agurk
1 rød chili
1 rødløk
1 bunt frisk koriander
1 dl riseddik
1 ss honning
En klype salt
Hakk opp agurk, chili og løk i passende biter. Rør sammen eddik, honning, salt og hell over grønnsakene. Rør inn koriander til slutt. Så friskt og godt!
Peanøttsaus (til 2-3 personer):
2 hvitløksfedd
1-2 cm ingefær
1/2-1 rød chili
2 ss soyasaus (glutenfri ved behov)
0,5 ss riseddik
2 ss peanøttsmør
0,5 ss agavesirup/honning
Cirka 0,5 dl vann
Fremgangsmåte på sausen:
Finhakk hvitløk, ingefær og chili.
Fres grønnsakene i en stekepanne sammen med litt olje.
Bland sammen de andre ingrediensene, og ha det i pannen sammen med grønnsakene.
Rør det hele sammen på svak varme, og spe ut med vann til du får ønsket konsistens.
Ha susen i en skål, og pynt gjerne med peanøtter og koriander på toppen!
Tips!
Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares i kjøleskapet. Varm den kjapt i en kjele/stekepanne før servering. Den er også god kald som dressing på ulike salater, så lag gjerne mye når du først er i gang.
Bon appétit!