Proteinrik pizza

Proteinrik, hjemmelaget pizza som også er naturlig glutenfri! Bonus for alle som må følge en glutenfri diett, men den er også et knallgodt alternativ for alle som vil ha en litt grovere pizzavariant.

ferdiglaget pizza delt i biter og toppet med fersk ruccola

Raskt og enkelt er det og! 😉 

Den inneholder ikke gjær, og trenger derfor ikke å heve - og det gjør jo ting mye enklere. 


Oppskrift på pizzabunn (til ett stekebrett): 

  • 1/2 beger cottage cheese/200 gram (bruk laktosefri ved behov)

  • 2 egg

  • 200 gram havregryn (bruk glutenfri ved behov)

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ss bakepulver


ferdiglaget pizzabunn dekt på et stekebrett med bakepapir i bunn

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og cottage cheese sammen, rør inn det tørre og ha deigen utover et stekebrett dekt med bakepapir. Deigen kan være litt klissete, så det beste er å ha litt vann på hendene og bruke fingrene til å klappe deigen jevnt utover. 

  2. Ha på ønsket pizzasaus og det du måtte ønske av fyll. Her er det brukt karbonadedeig, løk og paprika (stekt i stekepannen sammen med litt olivenolje, hakkede tomater, tomatpuré og krydder). Strø på mozzarella eller annen ønsket ost til slutt. 

  3. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 min. 


Topping:

Strø gjerne over litt ruccola over til slutt, og så er det bare å nyte!


Previous
Previous

Granola med banan og kokos

Next
Next

Allergivennlig gulrotmuffins