Granola med banan og kokos
Granola er en super kilde til sunt fett, fiber, vitaminer og næringsstoffer. Lager du den selv har du full kontroll på både sukkerinntak og tilsetningsstoffer, i tillegg til at du kan toppe den med akkurat de smakene du selv ønsker!
Denne er krydret med kanel, og toppet med tørket banan og kokos til slutt. Fra start til slutt tar det ca 40 min, og vipps har du topping til smoothies, grøt, yoghurter og ulike frokostblandinger i flere dager framover!
Dette er ikke en oppskrift som må følges slavisk. Ta det du har av gryn, frø og nøtter i skapet - og topp det med ønsket krydder.
Til ett stekebrett er det her brukt:
3 dl havregryn (velg glutenfri ved behov)
1 dl valnøtter, grovhakket
1 dl hasselnøtter, grovhakket
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl solsikkefrø
2 ss chiafrø
1/2 dl FiberSirup (evt honning eller lønnesirup)
3 ss kokosolje
1 dl vann
1 ts havsalt
1 ss vaniljepulver
1 ss kanel
Fremgangsmåte:
Bland først sammen det tørre, og tilsett deretter olje, sirup, vann og krydder. Rør godt sammen, og stek det hele i ovnen på 150 grader i ca 30 min. Rør av og til, og avkjøl blandingen før du rører inn tørket bær/frukt til slutt.
Topping: Tørket banan og kokosflak 🍌🥥
❗️Oppbevares på glass eller i lufttett boks.