Gulrotjuice med eple og ingefær
De offisielle kostrådene anbefaler minst 5 porsjoner frukt og grønt om dagen (500 gram/daglig). Ett glass juice om dagen kan fint telle som 1 av 5.
Lager du juicen selv har du full kontroll på både sukkerinnhold og tilsetningsstoffer. I tillegg er det en enkel, billig og strålende måte å få brukt opp slitne gulrøtter på! 🥕🍎
Til 2-3 porsjoner (oppskriften trenger ikke følges slavisk for å få et godt resultat):
120 gram gulrøtter
1 eple
40 gram stangselleri
15 gram ingefær
4 dl vann
4-5 isbiter
1 sitron, saften
FiberSirup/Lønnesirup/Honning
Fremgangsmåte:
Skjær grønnsakene i mindre biter, og kjør alt i en blender. Eple og honning/sirup gjør den søtere, og sitronsaften gjør det hele friskt og godt! Smak til underveis, og du får den akkurat som du vil!
Tips!
Har du en god blender er det ikke nødvendig å sile juicen. Kjør juicen lenge nok i maskinen med nok veske, og du får en fin konsistens uten frukt- og grønnsaksbiter. Når juicen er ferdig, er det bare å tappe den på flasker og oppbevare de i kjøleskapet.