Gulrotjuice med eple og ingefær

De offisielle kostrådene anbefaler minst 5 porsjoner frukt og grønt om dagen (500 gram/daglig). Ett glass juice om dagen kan fint telle som 1 av 5. 

Lager du juicen selv har du full kontroll på både sukkerinnhold og tilsetningsstoffer. I tillegg er det en enkel, billig og strålende måte å få brukt opp slitne gulrøtter på! 🥕🍎

hånd som holder en flaske med gulrotjuice klar for å drikkes

Til 2-3 porsjoner (oppskriften trenger ikke følges slavisk for å få et godt resultat): 

  • 120 gram gulrøtter

  • 1 eple

  • 40 gram stangselleri

  • 15 gram ingefær

  • 4 dl vann

  • 4-5 isbiter

  • 1 sitron, saften

  • FiberSirup/Lønnesirup/Honning


Fremgangsmåte:

Skjær grønnsakene i mindre biter, og kjør alt i en blender. Eple og honning/sirup gjør den søtere, og sitronsaften gjør det hele friskt og godt! Smak til underveis, og du får den akkurat som du vil!


ferdiglaget gulrotjuice tappet på flasker med friske grønnsaker rundt

Tips!

Har du en god blender er det ikke nødvendig å sile juicen. Kjør juicen lenge nok i maskinen med nok veske, og du får en fin konsistens uten frukt- og grønnsaksbiter. Når juicen er ferdig, er det bare å tappe den på flasker og oppbevare de i kjøleskapet.


Previous
Previous

Vannmelonkake

Next
Next

Granola med banan og kokos