Allergivennlig gulrotmuffins
..som er supersaftig, supergod og absolutt verdt et forsøk!
De er laget av havre som gjør de hakket grovere og mer næringsrike. De er naturlig fri for gluten, og kan også enkelt gjøres laktosefri.
Til 15 små muffins trenger du:
2 egg
1 ss søtning (Sukrin Gold eller vanlig sukker)
50 gram havregryn (glutenfri ved behov)
50 gram valnøtter, hakket
3 dl gulrot, raspet
1 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl olivenolje
Fremgangsmåte:
Kjør havregryn til mel i en kjøkkenmaskin (ikke et must, men det gir en finere deig).
Rør egg og søtning sammen i en kjøkkenmaskin.
Finhakk valnøtter, og kjør alle ingrediensene lett sammen.
Fordel røren over i muffinsformer.
Stekes nederst i ovnen på 175 grader i ca 15 min.
Avkjøles på rist.
Ostekrem:
50 gram smør (laktosefri ved behov)
75 gram Philadelphiaost (laktosefri ved behov)
2 dl Sukrin melis (evt vanlig melis)
1/2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte ostekrem:
Ta frem smøret, og la det stå på benken til det er smøremykt.
Ha i de andre ingrediensene og rør alt sammen til en myk og fin krem.
Smøres over muffinsen når de er ferdig avkjølt.
Topp med revet gulrot eller valnøtter til slutt, om ønskelig.
Tips!
Muffinsen blir enda bedre og saftigere etter en dag eller to i kjøleskapet, men kan også fint fryses og tas opp når behovet melder seg.