Ovnsbakt thaigryte med torsk og grønnsaker

..eller red curry, som man også kan kalle det!

Fisken er bakt i ovnen med kokosmelk, grønnsaker og rød curry. Type grønnsaker og farge på curryen kan såklart varieres etter smak og behag.

Retten er naturlig gluten- og melkefri, og er svært enkel å lage.

suppeskål med ferdiglaget thaigryte

Til 2 porsjoner:

  • 300-400 gr torskefilét (skåret i terninger)

  • 1 rød paprika

  • 1 brokkoli

  • 1/2 purre eller 1 vårløk

  • 1-2 cm ingefær

  • 1/2-1 rød chili (avhengig av hvor sterk du ønsker den)


Currysausen:

  • 1 boks kokosmelk

  • 2-3 ts rød curry paste (smak til)

  • 2 ts soyasaus (velg glutenfri ved behov)

  • 2 dl grønnsakskraft/buljong

  • 1 lime (saften)


ildfast form med råvarer til thaigryte

Fremgangsmåte:

  1. Del opp grønnsaker og fordel de i en ildfast form.

  2. Del fisken i terninger, og legg bitene over grønnsakene.

  3. Kok opp kokosmelk med currypaste, soyasaus, grønnsakskraft og lime.

  4. Hell sausen over fiskeformen, og stek formen midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min.


Serveres som den er i en suppeskål, eller med ris/nudler ved siden av.


ildfast form med ferdiglaget thaigryte

Bon appétit!


Previous
Previous

Mungbønnesalat

Next
Next

Brownies