Ovnsbakt thaigryte med torsk og grønnsaker
..eller red curry, som man også kan kalle det!
Fisken er bakt i ovnen med kokosmelk, grønnsaker og rød curry. Type grønnsaker og farge på curryen kan såklart varieres etter smak og behag.
Retten er naturlig gluten- og melkefri, og er svært enkel å lage.
Til 2 porsjoner:
300-400 gr torskefilét (skåret i terninger)
1 rød paprika
1 brokkoli
1/2 purre eller 1 vårløk
1-2 cm ingefær
1/2-1 rød chili (avhengig av hvor sterk du ønsker den)
Currysausen:
1 boks kokosmelk
2-3 ts rød curry paste (smak til)
2 ts soyasaus (velg glutenfri ved behov)
2 dl grønnsakskraft/buljong
1 lime (saften)
Fremgangsmåte:
Del opp grønnsaker og fordel de i en ildfast form.
Del fisken i terninger, og legg bitene over grønnsakene.
Kok opp kokosmelk med currypaste, soyasaus, grønnsakskraft og lime.
Hell sausen over fiskeformen, og stek formen midt i ovnen på 200 grader i ca 20-30 min.
Serveres som den er i en suppeskål, eller med ris/nudler ved siden av.
Bon appétit!