Brownies

Sjokoladebrownies med svarte bønner.

Proteinrik, saftig og SÅ god! Oppskriften er fullstendig uten mel, noe som gjør den naturlig glutenfri. Ved valg av melkefri sjokolade er den også fri for både melkeprotein og laktose.

brownies på blå tallerken med blå blåbær på toppen

Til en liten rundt form (cirka 20 cm i diameter) trenger du:

  • 380 gram svarte bønner

  • 8 store dadler, eller 12 små

  • 100 gram sjokolade (gjerne 70% kakao)

  • 1 dl kokosolje

  • 2 egg

  • 3 ss råkakao

  • 1 ss lønnesirup

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

  1. Skyll bønnene i litt kaldt vann, og kjør de i en mikser sammen med dadlene.

  2. Smelt sjokoladen i et vannbad sammen med kokosoljen.

  3. Visp eggene, og rør de inn i sjokolademiksen.

  4. Rør sammen resten av ingrediensene, og hell røren over i en kakeform smurt med litt olje, eller dekket med stekepapir.

  5. Stekes på 175 grader i cirka 20 minutter.


Topping: Sukrinmelis og blåbær (kokos, bringebær/jordbær er også gode alternativer).


rund kake delt opp i mindre kakestykker

Previous
Previous

Ovnsbakt thaigryte med torsk og grønnsaker

Next
Next

Falskt rugbrød