Brownies
Sjokoladebrownies med svarte bønner.
Proteinrik, saftig og SÅ god! Oppskriften er fullstendig uten mel, noe som gjør den naturlig glutenfri. Ved valg av melkefri sjokolade er den også fri for både melkeprotein og laktose.
Til en liten rundt form (cirka 20 cm i diameter) trenger du:
380 gram svarte bønner
8 store dadler, eller 12 små
100 gram sjokolade (gjerne 70% kakao)
1 dl kokosolje
2 egg
3 ss råkakao
1 ss lønnesirup
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Skyll bønnene i litt kaldt vann, og kjør de i en mikser sammen med dadlene.
Smelt sjokoladen i et vannbad sammen med kokosoljen.
Visp eggene, og rør de inn i sjokolademiksen.
Rør sammen resten av ingrediensene, og hell røren over i en kakeform smurt med litt olje, eller dekket med stekepapir.
Stekes på 175 grader i cirka 20 minutter.
Topping: Sukrinmelis og blåbær (kokos, bringebær/jordbær er også gode alternativer).