Mungbønnesalat

Denne salaten passer til det meste, men den gjør seg spesielt bra til grillsesongen som nå nærmer seg med stormskritt! Ved å tilføre bønner (eller andre belgvekster) blir salaten både mer mettende, protein- og næringsrik. For ikke å snakke om den gode smaken!

tallerken med salat på grå lin

Mungbønner, eller munkebønner som de også blir kalt tilhører erteblomstfamilien. I likhet med andre belgvekster er de rike på protein, jern og fiber. I tillegg inneholder de flere vitaminer og mineraler (som blant annet magnesium, folat og kalium).


Bønnene må bløtlegges og kokes, men det er langt ifra så tungvint som det høres ut som! ;-) Legg bønnene i vann over natten/tidlig på morgenen, og etter noen timer (8-10 timer) vil de svelle og er klare for å kokes i 10-15 min (gjerne med en liten klype salt). Når de er kokt er de supre å bruke som tilbehør i salater.


Når det gjelder ingredienser er det bare fantasien, smak og behag som avgjør, men denne inneholder:

  • Kokte mungbønner

  • Ruccolasalat

  • Grønnkål

  • Agurk

  • Reddiker

  • Blåbær

  • Ristede pinjekjerner

  • Sitronmelisse og spiselige stemorsblomster til pynt


Salaten nytes som den er, eller med ønsket dressing. En skikkelig god sommersalat!


Previous
Previous

Vannmelonsalat

Next
Next

Ovnsbakt thaigryte med torsk og grønnsaker