Hummus
Hummus er et perfekt tilskudd til ulike typer salater, dipper, falafler eller hva du måtte ønske. Det er svært proteinrikt, billig og ganske så enkelt å lage selv!
Hermetiske kikerter på boks fungerer også fint til hummus, men denne gangen har jeg laget den av tørkede kikerter. Det tar litt ekstra tid siden de må bløtlegges og kokes, men det er langt fra så tungvint som det høres ut som. Det gjør seg jo selv! 😉 Og resultatet… DET er verdt det! 👩🏼🍳
Ingredienser (til en stor bolle):
150 gr tørkede kikerter (ca 350 gr ferdigkokte kikerter)
2 ss tahini
2 hvitløksfedd
1/2 økologisk sitron, saften
1/2 ts spisskummen
2-3 ss væske fra kikertene (eller vann)
Fremgangsmåte:
➡️ Start med å legge kikertene i bløt over natten.
➡️ Sil av vannet og kok kikertene i nytt vann dagen etter til de er møre. Tiden avhenger av mengden, men disse tok ca 30-40 min. Følg med underveis, og ha gjerne litt salt i vannet for mer smak.
➡️ Sil igjen av vannet, og nå som kikertene er kokt er du klar til å gå videre på selve hummusen!
➡️ Bland sammen tahini og hvitløk i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Tilsett de andre ingrediensene og ha i kikertene litt etter litt samtidig som du tilsetter væske. Kjør til du får en glatt og digg hummus. Krydder og salt smaker du til til slutt, slik at du får den akkurat så perfekt som du ønsker!