Hjemmelaget granola

Granola er en super kilde til sunt fett, fiber, vitaminer og næringsstoffer. Det fungerer ypperlig som topping til smoothie, grøt, yoghurt og ulike frokostblandinger.

Lager du den selv kan du få akkurat den smaken du vil, og som en bonus har du også full kontroll på sukkermengden (som har en tendens til å bli litt mye i noen av ferdigproduktene).

granola fordelt på et stekebrett med en skål og skje

Det er ingen standardoppskrift som må følges her. Ta det du har av gryn, frø og nøtter i skapet - og topp det med ønsket krydder.


Denne granolaen er med kanel, kokos og tranebær:

  • 3 dl havregryn

  • 1 dl valnøtter, grovhakket

  • 1 dl hasselnøtter, grovhakket

  • 1/2 dl gresskarkjerner

  • 1/2 dl solsikkefrø

  • 2 ss chiafrø

  • 2 ss kokos

  • 1/2 dl FiberSirup (evt honning eller lønnesirup)

  • 3 ss kokosolje, smeltet

  • 1 dl vann

  • 1 ts havsalt

  • 1 ss vaniljepulver

  • 1 ss kanel

  • 1/2 dl tranebær (evt rosiner)


Fremgangsmåte:

  1. Bland det tørre først. Tilsett deretter olje, sirup, vann og krydder.

    Rør godt, og stek det hele i ovnen på 150 grader i ca 30 min.

  2. Avkjøl blandingen, og rør deretter inn tørket bær om ønskelig.

  3. Oppbevar granolaen på glass eller i en lufttett boks.


Previous
Previous

Falskt rugbrød

Next
Next

Grønnsaksvafler