Hjemmelaget frøknekkebrød

Verdens enkleste knekkebrød!

Sprøe, gode knekkebrød som er naturlig glutenfri, uten gjær og laget med kun tre ulike ingredienser. Et supert alternativ for de med cøliaki og glutenintoleranse, men også et sunt og godt alternativ for alle som ønsker gode og mettende knekkebrød med mye næring.

knekkebrød med gulost og tomater

Næringsrike

Disse knekkebrød er proteinrike og inneholder både sunt fett og bra med fiber. Nyt de med godt pålegg, frukt eller grønnsaker, og du har et fullverdig og mettende måltid!


Til ett stekebrett trenger du:

  • 3 egg

  • 5 dl frø*

  • 1/2 ts salt


* Frøene kan varieres i det uendelige - varier etter hva du har liggende og hva du liker. Her er det brukt en kombinasjon av gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø og chiafrø. Linfrø er også et supert alternativ å bruke.



Fremgangsmåte:

  1. Visp egg og salt sammen.

  2. Rør inn frøene og smør blandingen utover et stekebrett dekt med bakepapir.

  3. Stek brettet midt i ovnen på 150 grader i 10 minutter.

  4. Ta ut brettet og rut opp knekkebrødene i ønsket størrelse (feks 4x4 for litt mindre knekkebrød, eller 4x3 for litt større knekkebrød).

  5. Stek brettet videre i 25-30 minutter, til knekkebrødene er sprøe og gyldne. Det lønner seg å følge med på slutten da alle ovner er litt forskjellige.

  6. Avkjøl knekkebrødene på rist.



Oppbevaring:

For best holdbarhet lønner det seg å oppbevare knekkebrødene i en kakeboks eller i et lufttett glass. På den måten holder de seg sprøe og fine lenge.


Previous
Previous

Grønn smoothiebowl

Next
Next

Falafel med raita