Fylt paprika

Fylt paprika er en stor favoritt hos mange, og det er ikke uten grunn!

Disse er fylt med karbonadeig, squash og ris. Men her er det et hav av muligheter - og det er kun fantasien, smak og behag som avgjør. Ønsker du en vegetarutgave er det bare å droppe kjøttet og fylle de med belgvekster eller andre grønnsaker isteden.

Det er også en fin måte å bruke opp rester og slitne grønnsaker på.

to halve paprika som er fylt med kjøtt, ris, grønnsaker og gratinert med ost

Til 5 halve paprika trenger du:

  • 2 1/2 paprika

  • 200 gram karbonadedeig

  • 1/2 squash

  • 1/2 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 - 1 rød chili (kommer an på hvor sterkt du ønsker det)

  • 1-2 dl ris, ferdigkokt

  • 1 boks tomatpuré

  • Salt, pepper og evt annet krydder etter ønske

  • Ost til topping


fem halve paprika som er renset og smurt med olje

Tips!

Start med å dele paprikaen i to. Smør halvdelene med litt planteolje, og putt de i ovnen på 180 grader mens du lager fyllet.

Det er ikke et must, men forstekingen gjør paprikaen ekstra myk og søt!


Fremgangsmåte:

  • Finhakk grønnsakene (squashen kan gjerne raspes), og stek de i stekepannen sammen med litt olje.

  • Stek karbonadedeig med salt og pepper. Rør inn tomatpuré, grønnsaker og smak til med ønsket krydder.

  • Rør inn den ferdigkokte risen (evt om du har rester fra tidligere).


fem halve paprika som er fylt med ferdiglaget fyll og klar for ovnen

Fyll opp paprikaene, topp de med ost og stek de i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.

Serveres sammen med ruccola eller annen grønn salat - og gjerne tzatziki eller hvitløksdressing ved siden av om ønskelig!

Enjoy!


Previous
Previous

Ostekake med sitrongelé

Next
Next

Sunne blåbærmuffins