Ovnsbakt søtpotet
Lyst på en skikkelig smaksbombe til middag?
Prøv ovnsbakt søtpotet med karbonadedeig, kikerter og fetaost. 🍠🍃🥳 Ønsker du en vegetarisk rett, dropper du bare kjøttet og spiser mer kikerter. Men ikke dropp begge deler, for det er her de gode proteinene skjuler seg. 😉
Dette trenger du:
Søtpotet
Kikerter
Karbonadedeig (dropp denne om du ønsker en kjøttfri variant)
Paprika
Løk/purre (eller gjerne begge deler)
Fetaost (velg laktosefri ved behov)
Salat/ruccola
Fremgangsmåte:
Vask søtpoteten(e) og del de i to på langs. Ha et tynt lag (gjerne pensle) med olivenolje over.
Legg potetene med snittflaten ned på et stekebrett dekt med bakepapir, og stek de på 200 grader til de er møre. Steketiden avhenger av ovnen og hvor store potetene er, men ca 45-50 min. Har du airfryer eller mikrobølgeovn fungerer såklart det også.
Skyll av laken til kikertene, og strø de utover stekebrettet med potetene når det gjenstår ca 20 min av steketiden. Smør de inn med litt olivenolje, salt, og ønsket krydder (paprika, spisskummen og chili fungerer supert). Rør av og til.
Stek karbonadedeig sammen med grønnsakene og ønsket krydder.
Når potetene er møre: Fyll de med kjøtt, grønnsaker, kikerter, og topp det hele med litt fetaost.
Serveres gjerne med salat, og evt litt rømme til slutt! 🍃