Ovnsbakt søtpotet

Lyst på en skikkelig smaksbombe til middag?

Prøv ovnsbakt søtpotet med karbonadedeig, kikerter og fetaost. 🍠🍃🥳 Ønsker du en vegetarisk rett, dropper du bare kjøttet og spiser mer kikerter. Men ikke dropp begge deler, for det er her de gode proteinene skjuler seg. 😉

ovnsbakt søtpotet med karbonadedeig, kikerter, grønnsaker, fetaost og salat

Dette trenger du:

  • Søtpotet

  • Kikerter

  • Karbonadedeig (dropp denne om du ønsker en kjøttfri variant)

  • Paprika

  • Løk/purre (eller gjerne begge deler)

  • Fetaost (velg laktosefri ved behov)

  • Salat/ruccola


Fremgangsmåte:

  1. Vask søtpoteten(e) og del de i to på langs. Ha et tynt lag (gjerne pensle) med olivenolje over.

  2. Legg potetene med snittflaten ned på et stekebrett dekt med bakepapir, og stek de på 200 grader til de er møre. Steketiden avhenger av ovnen og hvor store potetene er, men ca 45-50 min. Har du airfryer eller mikrobølgeovn fungerer såklart det også.

  3. Skyll av laken til kikertene, og strø de utover stekebrettet med potetene når det gjenstår ca 20 min av steketiden. Smør de inn med litt olivenolje, salt, og ønsket krydder (paprika, spisskummen og chili fungerer supert). Rør av og til.

  4. Stek karbonadedeig sammen med grønnsakene og ønsket krydder.

  5. Når potetene er møre: Fyll de med kjøtt, grønnsaker, kikerter, og topp det hele med litt fetaost.

  6. Serveres gjerne med salat, og evt litt rømme til slutt! 🍃


ovnsbakt søtpotet med kikerter, grønnsaker, fetaost og salat

Vegetar

Ønsker du en kjøttfri variant, kan du fint droppet kjøttet. Sprøstekte kikerter fungerer ypperlig som en god proteinkilde i denne retten.


Previous
Previous

Quinoasalat med Halloumi

Next
Next

Edamamebønner