Fiskeform med grønnsaker, pesto og creme fraíche

Rask, enkel og supergod fiskemiddag (om du liker smaken av pesto vel og merke).. 😉🐟🥦😋🍃

Fisk med grønnsaker, pesto og creme fraíche servert med basilikum og sitron

2 porsjoner

Ingredienser:

  • 3-400 gram ren fiskefilét (torsk/laks, eller begge deler)

  • 1/2 purre

  • 1/2-1 brokkoli

  • Grønn pesto (100 gram eller ca 1 glass om du kjøper ferdig)

  • 1/2 - 1 boks creme fraíche (velg laktosefri ved behov)

  • Salt og pepper

  • Sitron (kan droppes, men gir en fin, syrlig smak)


Fremgangsmåte:

  1. Kutt opp purre og brokkoli, og ha det over i en ildfast form. Grønnsakene kan såklart varieres - bruk det du har, og det du liker. Mengden velger du også selv.

  2. Del fisken i terninger. Her er det brukt både laks og torsk, men det går like fint med kun en sort. Ha bitene over grønnsakene og strø på salt/pepper og gjerne litt sitron.

  3. Bland sammen pesto og creme fraíche, og fordel blandingen over fisken. 1 boks creme fraíche og 100 gram pesto (tilsvarende et lite glass) holder til ca 400 gram fisk.

  4. Stekes på 180 grader i 20-30 min.


Oppkuttet purre og brokkoli

1. Start med å kutte opp grønnsakene. 


Oppkuttet laks og torsk over en seng av grønnsaker

2. Del opp fisken i terninger og legg den over grønnsakene. Strø over salt, pepper og litt sitronsaft. 


FIskeform med grønnsaker, fisk, pesto og creme fraíche før steking

3. Bland sammen creme fraiche og pesto i en skål ved siden av, og fordel blandingen over formen. 


FIskeform med grønnsaker, fisk, pesto og creme fraíche etter steking

4. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. 


Fisk med grønnsaker, pesto og creme fraíche servert med basilikum og sitron

Tilbehør

Retten er god i seg selv, men kan også gjerne serveres med poteter, ris, quinoa, etc. om ønskelig.


Previous
Previous

Caprese-salat

Next
Next

Vannmelonshake