Caprese-salat
Om du ikke har spist dette hundre ganger allerede i sommer, anbefaler jeg å snekre sammen en enkel caprese før høsten setter inn for fullt!
Caprese-salat med olivenolje, frisk basilikum, oregano, salt og pepper.
De norske tomatene er nå på sitt beste, og gjør seg ypperlig i en smakfull tomat- og mozzarellasalat! ❤️
Caprese-salat toppet med grønn pesto.
Her er caprese-salaten toppet med grønn pesto, men det er også veldig godt med balsamico (gjerne kremet) som topping. Med en god olivenolje i tillegg, kan det uansett ikke gå feil!
Ingredienser:
Tomater
Mozzarella
God olivenolje
Flaksalt/Pepper
Frisk basilikum
Grønn pesto (eller balsamico)
Oregano (kan fint droppes)
Fremgangsmåte:
Vask og del tomatene i skiver.
Hell av vannet som mozzarellaen ligger i, og fordel den sammen med tomatene på et fat. Her er det brukt små mozzarellakuler, men kjøper du større ost er det fint å også dele den i skiver eller mindre biter før den danderes på fatet.
Hell over litt olivenolje, gjerne sammen med en kremet balsamico eller pesto (som her).
Smak til med flaksalt og pepper.
Ha over frisk basilikum.
Om ønskelig, strø også over litt oregano.
Rør rundt, pynt gjerne med noen basilikumblader på toppen, og server!
TIPS!
Retten kan såklart lages ellers i året også, men den er ekstra god nå som de norske tomatene er i sesong og er fulle av smak.
Spis den som en forrett, eller som tilbehør til noe annet. Disse smakene passer til det meste. Og om du ikke har gitt opp grillsesongen for i år, er den nydelig til grillmat!